KARNABAHAR SALATASI

Malzemesi
* Orta boy, lekesiz 1 tane karnabahar,
* 1 demet ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
*  1/2 demet dereotu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 çay bardağı sirke
Karnabaharın kök kısmını bıçakla oyup çıkarın, yapraklarını ayırın, yıkayın. Çukur bir tencerede su kaynatın, biraz tuz ve yarım çay bardağı sirke katın. Karnabaharın kök tarafı alta gelecek şekilde kaynar suyun içine bırakın. Tencerenin kapağını kapatıp biraz yumuşayana kadar haşlayın.

Çok haşlamayın, karnabahar yumuşamasın. Suyunu süzüp soğuduktan sonra, elinizle karnabaharı küçük parçalara ayırın. Büyük bir salata kasesinde incecik doğradığınız yeşilliklerle karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu bir kapta iyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin.
Üzerini minik domateslerle süsleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder