Malzemesi
* Orta boy, lekesiz 1 tane karnabahar,
* 1 demet ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış
taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limonun
suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 çay bardağı sirke
Karnabaharın kök kısmını bıçakla oyup
çıkarın, yapraklarını ayırın, yıkayın. Çukur bir tencerede su kaynatın, biraz tuz
ve yarım çay bardağı sirke katın. Karnabaharın kök tarafı alta gelecek şekilde
kaynar suyun içine bırakın. Tencerenin kapağını kapatıp biraz yumuşayana kadar haşlayın.
Çok haşlamayın, karnabahar yumuşamasın. Suyunu
süzüp soğuduktan sonra, elinizle karnabaharı küçük parçalara ayırın. Büyük bir salata kasesinde incecik
doğradığınız yeşilliklerle karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu bir kapta iyice
çırpıp salatanın üzerine gezdirin.
Üzerini minik domateslerle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder