Malzemesi
* 5 tane kılçıksız etli enginar
(Bayrampaşa)
* 1 tane limonun suyu
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
* 2 su bardağı içme suyu
* 2 tane orta boy kuru soğan
* 2 tane bodur havuç
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı tepeleme un
* 1/2 su bardağı haşlanmış veya konserve
bezelye
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1/2 demet dereotu.
Limon suyunu ve toz şekerini altı düz
pişirme tenceresine, 2 su bardağı içme suyu ile birlikte boşaltın. Temizlenmiş
çanak enginarları, çukur tarafları alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin ve kapağını kapatın. Hızlı ateşte haşlanmaya bırakın. Tencereniz cam kapaklı olursa, suyunu kontrol için açıp kapatmak zorunda kalmaz, daha kolay takip
edersiniz.
Soğanları incecik, havuçları minik küp şeklinde doğrayın ve tavada
zeytinyağı kızdırıp birlikte orta ateşte kavurun, tuzunu ekleyin, yumuşadıktan sonra da unu koyup birkaç defa daha çevirin. Haşlanmış veya konserve
bezelyeyi katıp, karıştırın ve ocağı söndürün.
Siz iç malzemeyi hazırlayana kadar
enginarlar yumuşamış olmalı. Şimdi onları tencerenin içinde ters çevirip, çanaklarına hazırladığınız iç malzemeyi taşırmadan doldurun. Tenceredeki kalan su
miktarını kontrol edin eğer azaldı ise kenarından kaynar su ilave edebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapalıyken ateşi iyice kısık hale getirin ve pişmeye
bırakın. Enginarlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştiğinden emin olup, ocağı söndürdükten sonra ılık hale gelene kadar da, ağzı
kapalı tencerede soğumaya bırakın.
Ilık hale gelen enginarları spatula ile
servis tabağına şekillerini bozmadan alın. Tencerede kalan yağın içine dereotu
yapraklarını atıp karıştırın, ve enginarların üzerlerine yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder