BEYAZ PİLAV ( KAVURMA)

Malzemeler
* 500 gr baldo pirinç
* 1,5-2 yemek kaşığı tereyağ (et suyunuzun yağ oranına göre ayarlayın) 
* 2 yemek kaşığı z.yağı (Kavurma pilavlarda tereyağı yanmasın diye zeytinyağ kullanıyoruz )
* 2,5 su bardağı içme suyu ve et veya tavuk suyu karışımı (kaynar)
* 1 tatlı kaşığı tuz (et suyunun tuz oranına bakarak ilave edin)


Pirinci tel süzgeçte soğuksu ile yıkayıp süzün.Yağları ısıtıp pirinci içine atıp orta ateşte, pirinçler parlak renk alana kadar kavurun, kaynar suyu ve tuzu ilave edip, 1-2 tur karıştırın, kapağını kapatın, ocağı kuvvetlendirin. 3-4 dakika sonra ocağı biraz kısın, 1-2 tur karıştırma işlemini 2-3 defa daha pilav suyunu çekene kadar tekrarlayın.Yani pilav pişene kadar başında kalın. Ocağı söndürün 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin, sonra servis yapın. Sofrada çekilmiş karabiber bulundurun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder