Malzemeler
* 500 gr baldo pirinç
* 1,5-2 yemek kaşığı tereyağ (et suyunuzun
yağ oranına göre ayarlayın)
* 2 yemek kaşığı z.yağı (Kavurma
pilavlarda tereyağı yanmasın diye zeytinyağ kullanıyoruz )
* 2,5 su bardağı içme suyu ve et veya
tavuk suyu karışımı (kaynar)
* 1 tatlı kaşığı tuz (et suyunun tuz
oranına bakarak ilave edin)
Pirinci tel süzgeçte soğuksu ile yıkayıp
süzün.Yağları ısıtıp pirinci içine atıp orta ateşte, pirinçler parlak renk alana
kadar kavurun, kaynar suyu ve tuzu ilave edip, 1-2 tur karıştırın, kapağını
kapatın, ocağı kuvvetlendirin. 3-4 dakika sonra ocağı biraz kısın, 1-2 tur karıştırma işlemini 2-3 defa
daha pilav suyunu çekene kadar tekrarlayın.Yani pilav pişene kadar başında kalın. Ocağı
söndürün 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin, sonra servis yapın. Sofrada çekilmiş karabiber bulundurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder