Malzemeler
* 5 tane taze yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 limonun rendelenmiş kabuğu
* 6 çorba kaşığı un
* 1 paket kabartma tozu
* 5 çorba kaşığı
irmik
* 5 yemek kaşığı mavi haşhaş
* ½ çay bardağı zeytinyağ
Şerbeti :
* 5 su bardağı içme suyu
* 4,5 su bardağı şeker
* 1 dilim limon
Su, şeker ve limonu birlikte hızlı ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta dereceye getirin ve 10-15 dakika daha kaynatın.
Yumurta, şeker ve zeytinyağı köpürene kadar yumurta
teliyle çırpın, limon kabuğunu ve kabartma tozu ile birlikte elediğiniz unu
ekleyip, çırpmaya devam edin. Daha sonra irmiği katıp, onu da iyice karıştırın.
25 cm çapında kare fırın kabınızı
yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu içine dökün, keklerdeki gibi kalıbı hafifçe
tezgaha vurup, malzemenin tepsiye eşit kalınlıkta yerleşmesini sağlayın. 170 derece fırında üzeri nar gibi olana kadar
pişirin. Fırından alın, sıcakken üzerine soğuttuğunuz şerbeti 2-3 defada dökün.
Sade olarak tüketeceğiniz gibi, tatlı tabağına
aldığınız porsiyonların üzerini yeşil fıstık, kaymak veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder