Malzemeler (6-8 kişilik)
* 1 su bardağı
haşlanmış taze barbunya
* 1 çay
bardağı pirinç
* 1 tane
tohumları çıkarılıp küçük parçalanmış al biber
* 3 er su
bardağı et suyu ve içme suyu
* 2-3 yumurta
sarısı
* 1,5 kahve
kaşığı hardal
* 1,5 çorba
kaşığı sirke
* Yeteri kadar
tuz
* 1 çorba
kaşığı tereyağ
Pirinci
yıkayıp, 3 su bardağı içme suyu ile haşlayın. Barbunyaları haşlayıp suyunu
süzün, pirincin üzerine katın. 3 su bardağı et veya tavuk suyu koyup birlikte
biraz daha kaynatın. Çorbaya koyacağınız tuzu, et veya tavuk suyunun tuzuna göre ayarlayın. Doğradığınız al biber parçalarını tereyağında, küçük bir
tavada hafifçe kavurup çorbaya katın. 2 veya 3 yumurta sarısı, hardal ve sirkeyi
iyice çatalla çırpın. Terbiyeye her zamanki gibi, çorba suyundan bir kepçe alıp
karıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Kaynayınca ocağı söndürüp, sıcak servis yapın.
Tavanın
içinde minik ekmek parçalarını az tereyağ ile kavurup, çorbanın yanında verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder