TERBİYELİ TAZE BARBUNYA-PİRİNÇ ÇORBASI

Malzemeler (6-8 kişilik)

* 1 su bardağı haşlanmış taze barbunya
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 tane tohumları çıkarılıp küçük parçalanmış al biber
* 3 er su bardağı et suyu ve içme suyu
* 2-3 yumurta sarısı
* 1,5 kahve kaşığı hardal
* 1,5 çorba kaşığı sirke
* Yeteri kadar tuz
* 1 çorba kaşığı tereyağ

Pirinci yıkayıp, 3 su bardağı içme suyu ile haşlayın. Barbunyaları haşlayıp suyunu süzün, pirincin üzerine katın. 3 su bardağı et veya tavuk suyu koyup birlikte biraz daha kaynatın. Çorbaya koyacağınız tuzu, et veya tavuk suyunun tuzuna göre ayarlayın. Doğradığınız al biber parçalarını tereyağında, küçük bir tavada hafifçe kavurup çorbaya katın. 2 veya 3 yumurta sarısı, hardal ve sirkeyi iyice çatalla çırpın. Terbiyeye her zamanki gibi, çorba suyundan bir kepçe alıp karıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Kaynayınca ocağı söndürüp, sıcak servis yapın.


Tavanın içinde minik ekmek parçalarını az tereyağ ile kavurup, çorbanın yanında verebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder