ÇİFTLİK KÖFTESİ

Malzemeler
* 500 gr. iki defa çekilmiş dana kıyma
* 1 yumurta
* Yarım su bardağı kırıklanmış ekmek içi
* 1 yumurta
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* Karabiber
* 1 tatlı kaşığı kuru kekik

Hepsini birlikte iyice yoğurup dinlendirin.
Siz o arada,
* 2 tane ortaboy patates
* 2 tane olgun domates rendesi
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* 1 kaşık tereyağ
* 2 adet sivri biber
* 2 kaşık un
* Kızartma yağı


Patateslerin kabuğunu soyun, küp küp kesin. Tereyağı tencerede kızdırın, içine patatesleri atın, tuzu ekleyip çevire çevire biraz kavurun. Sivri biberleri atın karıştırın, domates rendesini koyup biraz daha pişirin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin, çok hafif ateşte pişerken, siz köfte hamurundan kabuklu iri ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Üzerlerine 2 çorba kaşığı un serpin, kabınızı sallayarak her taraflarını unlayın. Kızartma yağını kızdırın, köfteleri kızartın, kaynamakta olan yemek harcının üzerine koyun. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte suyu azalana kadar pişirin. Yemek ne sulu ne de kuru olmamalı.Tabağa aldıktan sonra üzerini maydanoz yaprakları ile renklendirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder