Malzemeler
* 500 gr. iki
defa çekilmiş dana kıyma
* 1 yumurta
* Yarım su
bardağı kırıklanmış ekmek içi
* 1 yumurta
* Yarım tatlı
kaşığı tuz
* Karabiber
* 1
tatlı kaşığı kuru kekik
Hepsini
birlikte iyice yoğurup dinlendirin.
Siz o arada,
* 2 tane
ortaboy patates
* 2 tane olgun
domates rendesi
* Yarım tatlı
kaşığı tuz
* 1 kaşık
tereyağ
* 2 adet sivri
biber
* 2 kaşık un
* Kızartma
yağı
Patateslerin
kabuğunu soyun, küp küp kesin. Tereyağı tencerede kızdırın, içine patatesleri atın, tuzu ekleyip çevire çevire biraz kavurun. Sivri biberleri atın karıştırın, domates
rendesini koyup biraz daha pişirin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin, çok hafif
ateşte pişerken, siz köfte hamurundan
kabuklu iri ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Üzerlerine 2 çorba kaşığı un
serpin, kabınızı sallayarak her taraflarını unlayın. Kızartma yağını kızdırın, köfteleri kızartın, kaynamakta olan yemek harcının üzerine koyun. Tencerenin
kapağını kapatıp ağır ateşte suyu azalana kadar pişirin. Yemek ne sulu ne de
kuru olmamalı.Tabağa aldıktan sonra üzerini maydanoz yaprakları ile
renklendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder