Malzemeler
* 1 kg. taze fasulye (Şeker Ayşe)
* 2 adet iri ve olgun domatesin rendesi
* 1 tane kuru soğan veya 10-15 tane
arpacık soğan
* 1,5
çay bardağı zetinyağı
* 2 kahve kaşığı toz şeker
* 2 kahve kaşığı tuz
* 1 tane al biber
* 1 baş sarımsak
Fasulyelerin saplarını koparın, sebze
soyma aleti ile kılçıklarını incecik alın, yıkayıp süzgeçte bırakın. Sonra
düdüklü tencereye koyun, soğanı, sarımsağı, domates suyunu, doğradığınız al biberi, tuzu
şekeri ve de zeytinyağı üzerine yerleştirin.
Buharı çıkana kadar hızlı ateşte
kaynatın, düdüğü kapatırken hafif ateşe
alın, 20 dak.pişirip, ocağı söndürün.
Yemeğinizi normal tencerede pişiriyorsanız
aynı sırayla yalnız 1 bardak su ilave edip, uzun sürede pişirebilirsiniz, tercih
sizin.
Yemeği pişerken karıştırmayın soğan ve sarımsakların şekli bozulmasın. Soğuduktan
sonra servis tabağına boşaltın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder