ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

 Malzemeler
* 1 kg. taze fasulye (Şeker Ayşe)
* 2 adet iri ve olgun domatesin rendesi
* 1 tane kuru soğan veya 10-15 tane arpacık soğan
* 1,5 çay bardağı zetinyağı
* 2 kahve kaşığı toz şeker
* 2 kahve kaşığı tuz 
* 1 tane al biber
* 1 baş sarımsak


Fasulyelerin saplarını koparın, sebze soyma aleti ile kılçıklarını incecik alın, yıkayıp süzgeçte bırakın. Sonra düdüklü tencereye koyun, soğanı, sarımsağı, domates suyunu, doğradığınız al biberi, tuzu şekeri ve de zeytinyağı üzerine yerleştirin. 
Buharı çıkana kadar hızlı ateşte kaynatın, düdüğü kapatırken hafif ateşe alın, 20 dak.pişirip, ocağı söndürün.
Yemeğinizi normal tencerede pişiriyorsanız aynı sırayla yalnız 1 bardak su ilave edip, uzun sürede pişirebilirsiniz, tercih sizin.
Yemeği pişerken karıştırmayın soğan ve sarımsakların şekli bozulmasın. Soğuduktan sonra servis tabağına boşaltın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder