IZGARA DANA ANTRİKOT ve SARIMSAKLI SOS


IZGARA DANA ANTRİKOT
Kasabınızdan kesilmiş, hafif dövülmüş antrikot dilimlerini, hafifçe zeytinyağı ile yağlayıp, 1 gece buzdolabında ağzı kapalı kapta bekletin. Izgara en iyi kömür közünde olur ama imkanınız yoksa günümüzde altı kalın döküm tavaların ızgara şeklinde olanları da ateş üstünde ızgara yapmaya uygun.
Tavayı iyice kızdırın, et dilimlerini az aralıklı tavaya dizin. 6 dakika ilk koyduğunuz tarafı, 4 dakika diğer yüzünü ızgara edin. Birkaç defa çevirmeyin et suyunu kaybetmesin. Az miktarda tuzlayın, tarifini vereceğim sarımsaklı sosla servis yapın.

SARIMSAKLI SOS
Malzemeler 
* 10 iri diş sarımsak
* 100 gr. tereyağ
* 1 kahve kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Sarımsakları ayıklayıp, yeteri kadar su ile orta ateşte haşlayın, yumuşak hale gelince ateşten alıp, suyunu iyice süzün. 
Tunç havanda tereyağ ve sarımsağı birlikte dövün, krem haline getirin. Tuz, karabiber ve hindistan cevizini katıp, iyice karıştırın. 
Izgara ettiğiniz etlerin yanında,  küçük bir kasede servis yapın.

Bu sosu diğer ızgara ettiğiniz etlerde de kullanabilirsiniz. 
Hardal sevmeyenlere, öneririm.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder