IZGARA DANA ANTRİKOT
Kasabınızdan
kesilmiş, hafif dövülmüş antrikot dilimlerini, hafifçe zeytinyağı ile yağlayıp,
1 gece buzdolabında ağzı kapalı kapta bekletin. Izgara en iyi kömür közünde
olur ama imkanınız yoksa günümüzde altı kalın döküm tavaların ızgara şeklinde
olanları da ateş üstünde ızgara yapmaya uygun.
Tavayı iyice
kızdırın, et dilimlerini az aralıklı tavaya dizin. 6 dakika ilk koyduğunuz
tarafı, 4 dakika diğer yüzünü ızgara edin. Birkaç defa çevirmeyin et suyunu
kaybetmesin. Az miktarda tuzlayın, tarifini vereceğim sarımsaklı sosla servis
yapın.
SARIMSAKLI
SOS
Malzemeler
* 10 iri diş sarımsak
* 100
gr. tereyağ
* 1 kahve
kaşığı tuz
* 1 kahve
kaşığı karabiber
* 2 yemek
kaşığı hindistan cevizi
Sarımsakları
ayıklayıp, yeteri kadar su ile orta ateşte haşlayın, yumuşak hale gelince ateşten
alıp, suyunu iyice süzün.
Tunç havanda tereyağ ve sarımsağı birlikte dövün, krem
haline getirin. Tuz, karabiber ve hindistan cevizini katıp, iyice
karıştırın.
Izgara ettiğiniz etlerin yanında, küçük bir kasede servis yapın.
Bu sosu
diğer ızgara ettiğiniz etlerde de kullanabilirsiniz.
Hardal sevmeyenlere, öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder