Malzemeler
* 500 gr. iki defa çekilmiş dana kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1-2 yumurta
* 2-3 ince dilim bayat ekmek
içi
* Tuz, karabiber, kimyon
* 2 yemek kaşığı domates,1 yemek kaşığı
biber salçası
* Kızartmalık çiçek yağı
* 1 yemek kaşığı
tereyağ
* İnce uzun kesilip kızartılmış 4-5 adet patates
* ½ demet incecik kıyılmış maydanoz
* 3 su
bardağı içme suyu
Yoğurma kabına kıymayı, ıslatıp suyunu
sıktığınız bayat ekmeği, tuzu, soğanı, baharatları, yumurtaları koyup, bir arada iyice
yoğurun.
Avuç içinizde yuvarlayarak, 10 cm. uzunluğunda silindir gibi köfteler
hazırlayın.
Tereyağı tencerede biraz eritin, salçaları ve az tuzu birlikte biraz pişirin.
Üzerine 3 bardak suyu boşaltıp, kaynatın. Ocağı iyice kısın, kaynamaya devam etsin.
Tavada çiçek yağını ısıtın, köfteleri
kızartıp, salçanın içine atın.
Köftelerin hepsi kızardıktan sonra kapağını kapatın. 15 dakika daha
kaynatın.
Bu yemeği çukurca bir tabakta servis
edin. Her tabağa suyu ile birlikte 2-3 köfte yanına patates
kızartması, patateslerin üzerine de kıyılmış maydanoz serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder