İZMİR KÖFTE

Malzemeler
* 500 gr. iki defa çekilmiş dana kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1-2 yumurta
* 2-3 ince dilim bayat ekmek içi
* Tuz, karabiber, kimyon
* 2 yemek kaşığı domates,1 yemek kaşığı biber salçası
* Kızartmalık çiçek yağı
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* İnce uzun kesilip kızartılmış 4-5 adet patates
* ½ demet incecik kıyılmış maydanoz
* 3 su bardağı içme suyu

Yoğurma kabına kıymayı, ıslatıp suyunu sıktığınız bayat ekmeği, tuzu, soğanı, baharatları, yumurtaları koyup, bir arada iyice yoğurun.
Avuç içinizde yuvarlayarak, 10 cm. uzunluğunda silindir gibi köfteler hazırlayın.
Tereyağı tencerede biraz eritin, salçaları ve az tuzu birlikte biraz pişirin.
Üzerine 3 bardak suyu boşaltıp, kaynatın.  Ocağı iyice kısın, kaynamaya devam etsin.
Tavada çiçek yağını ısıtın, köfteleri kızartıp, salçanın içine atın.
Köftelerin hepsi kızardıktan sonra kapağını kapatın. 15 dakika daha kaynatın.

Bu yemeği çukurca bir tabakta servis edin. Her tabağa suyu ile birlikte 2-3 köfte yanına patates kızartması, patateslerin üzerine de kıyılmış maydanoz serpin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder