DOMATES DOLMASI

Malzemeler (4 KİŞİLİK)

* 8 Tane domates (iri, sağlam ve aynı boyda olmalı)
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 1/4  demet maydanozun sadece yaprakları
* 1 orta boy ince çentilmiş soğan
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1 kahve kaşığı kimyon
* 350 -400 gr.koyun dana karışık bir defa çekilmiş kıyma
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşığı tereyağ

Domateslerin alt tarafından bıçakla kapak açın (sap tarafından değil).
Kahve veya tatlı kaşığı ile domatesleri çatlatmadan içini boşaltın. İçinden çıkan parçaları ufak parçalara bölüp, hazırlayacağınız içe katmak için ayırın.

Tereyağını çukur tavada ısıtın, soğanları ve kıymayı içine koyun ve ezerek 
pişirmeye başlayın. Pirinci az haşlayıp suyunu süzün, kıymaya katın ve biraz da onunla çevirin. Biber salçasını ve domatesleri de ilave edin. Pişsin ama kavrulmasınlar. Tuz ve baharatları koyup karıştırın,  ocağı söndürün. 
Ilık hale gelince, domatesleri hazırladığınız içle doldurun. Üstlerine birer tutam maydanoz koyup kendi kapağını üzerine kapatın. Fırın kabına sıralayın, içten kalan suyu tel süzgeçle üzerine süzün, ayrıca 1 çay bardağı suyu da kenarından dökün. 180-200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Serviste yoğurt veya cacıkla servis yapın. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder