Malzemeler (4 KİŞİLİK)
* 8 Tane
domates (iri, sağlam ve aynı boyda olmalı)
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 1/4 demet maydanozun sadece yaprakları
* 1 orta boy
ince çentilmiş soğan
* 1 tatlı
kaşığı tuz
* 1/2 tatlı
kaşığı karabiber
* 1 kahve kaşığı kimyon
* 350 -400
gr.koyun dana karışık bir defa çekilmiş kıyma
* 1 tatlı
kaşığı biber salçası
* 1 çorba
kaşığı tereyağ
Domateslerin
alt tarafından bıçakla kapak açın (sap tarafından değil).
Kahve veya
tatlı kaşığı ile domatesleri çatlatmadan içini boşaltın. İçinden çıkan parçaları ufak parçalara bölüp, hazırlayacağınız içe katmak için ayırın.
Tereyağını
çukur tavada ısıtın, soğanları ve kıymayı içine koyun ve ezerek
pişirmeye
başlayın. Pirinci az haşlayıp suyunu süzün, kıymaya katın ve biraz da onunla
çevirin. Biber salçasını ve domatesleri de ilave edin. Pişsin ama kavrulmasınlar. Tuz ve baharatları koyup karıştırın, ocağı
söndürün. Ilık hale gelince, domatesleri hazırladığınız içle doldurun. Üstlerine birer tutam maydanoz koyup kendi kapağını üzerine kapatın. Fırın kabına sıralayın, içten kalan suyu tel süzgeçle üzerine süzün, ayrıca 1 çay bardağı suyu da kenarından dökün. 180-200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Serviste yoğurt veya cacıkla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder