TÜRLÜ

Malzemeler
* 500 gr. kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
* 500 gr. taze fasulye
* 2-3 tane körpe ve incelerinden sakız kabağı
* 2 tane orta kalınlıkta patlıcan
* 150 gr. taze bamya
* 3-4 tane sivri biber
* 1-2 tane küçük boy patates
* 4 tane iri olgun domates
* 2 orta boy kuru soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* Yarım demet maydanoz yaprağı
* 7-8 diş sarımsak  
* 2 su bardağı kaynar içme suyu
* 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz

Eti yıkayın, tereyağı tencerede kızdırıp etleri üzerine atın, karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Soğanları ince doğrayıp etle birlikte biraz çevirin, 2 su bardağı kaynar suyu üzerine ilave edin, kapağını kapatıp haşlanmaya bırakın. Et orta ateşte pişerken siz fasulyelerin sap ve kılçıklı kenarlarını incecik alın. Patlıcanları alacalı soyup 6 eşit parçaya ayırın. Kabakların kabuğunu kazıyın, 3-4 kalın halka olacak şekilde kesin. Domateslerin kabuğunu soyup hepsini halka şeklinde dilimleyin, bamyaların sap taraflarını huni gibi keserek temizleyin. Sarımsakların kabuklarını soyun, maydanozu yıkayıp tekrar saplarıyla birlikte demet yapın.


Sebzelerinizin hepsini ayrı ayrı yıkayıp süzün. Etinizi kontrol edin yumuşamışsa 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin, 2 dakika daha kaynatıp ocağı söndürün. Etin biraz suyu kalmış olmalı. 
Şimdi, büyükçe başka bir tencerenin dibini bir sıra domates dilimleriyle örtün, üzerine sırası ile fasulye, kabak, patlıcan, sivri biber, sarımsak dişleri, patates, bamya ve kalan domates halkalarıyla kat kat döşeyin. Bunların üzerine de pişirdiğiniz soğanlı et ve suyunu dökün. En üstlerine maydanoz yapraklarını yerleştirip kapağını kapatın. Kaynayana kadar hızlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte, kapağı hiç açmadan ve yemeği karıştırmadan 45 dakika pişirin. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder