Malzemeler
* Derisi ve kemiği ayıklandıktan
sonra kuşbaşı veya şerit kesilmiş 2 adet tavuk but
* 20 tane kadar küçük boy kültür mantarı
* 15 tane arpacık soğan
* 15 tane çeri domates
* ¼ çay bardağı zeytinyağ
* 2 tane kırmızı biber
* Tuz, karabiber
* Küçük bir kutu krema
Çukur tavada zeytinyağı kızdırıp, tavukları içinde soteleyin, renkleri dönünce arpacık soğanları tavaya
koyun, onları da soteleyin. Küçük mantarların üzerindeki bir katını soyup, ikiye
kesip tavaya atın. Kırmızı biberlerin sapını ve tohumlarını tamamen temizleyip, boyundan 4-5 parçaya ayırın, tavaya koyun. Bu arada karıştırmayı unutmayın. Çeri
domatesleri iki parçaya bölün, ezmemeye çalışarak karıştırın. Yeteri kadar
piştiklerini görünce tuz ve karabiberini serpin, en son kremayı ilave edip, karıştırın. 2 dakika da krema ile kaynatıp, ocağı söndürün. Yemeğiniz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder