KREMALI MANTARLI TAVUK

Malzemeler
* Derisi ve kemiği ayıklandıktan sonra kuşbaşı veya şerit kesilmiş 2 adet tavuk but
* 20 tane kadar küçük boy kültür mantarı
* 15 tane arpacık soğan
* 15 tane çeri domates
* ¼ çay bardağı zeytinyağ
* 2 tane kırmızı biber
* Tuz, karabiber
* Küçük bir kutu krema


Çukur tavada zeytinyağı kızdırıp, tavukları içinde soteleyin, renkleri dönünce arpacık soğanları tavaya koyun, onları da soteleyin. Küçük mantarların üzerindeki bir katını soyup, ikiye kesip tavaya atın. Kırmızı biberlerin sapını ve tohumlarını tamamen temizleyip, boyundan 4-5 parçaya ayırın, tavaya koyun. Bu arada karıştırmayı unutmayın. Çeri domatesleri iki parçaya bölün, ezmemeye çalışarak karıştırın. Yeteri kadar piştiklerini görünce tuz ve karabiberini serpin, en son kremayı ilave edip, karıştırın. 2 dakika da krema ile kaynatıp, ocağı söndürün. Yemeğiniz servise hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder