ŞEKERPARE

Malzemesi
* 500-550 gr elenmiş un
* 1 paket kabartma tozu
* 250 gr. oda sıcaklığında margarin
* 2 tane yumurta
* 250 gr. pudra şekeri
* Yeteri kadar badem (bademleri akşamdan suyla ıslatıp üzerindeki ince kabukları soyun) veya fındık içi kullanın
* 1+2 çorba kaşığı hindistan cevizi  

Şerbeti:
* 900 gr. toz şeker
* 750 cl. içme suyu
* 2 dilim limonu birlikte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatın.

Unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu birlikte yoğurma kabına eleyin, ortasını çukurlaştırıp yumurtaları, 1 çorba kaşığı hindistan cevizini ve margarini koyup iyice yoğurun. Kabuklu cevizden biraz daha büyük parçalara ayırıp, avuç içinizde yuvarlayın. Hafif yağladığınız tepsiye aralıklı dizin. Üzerine birer tane kabuğu alınmış badem veya fındık içini bastırarak sokun. 160 derece fırında pembe renk alana kadar pişirin. Fırından alın, hemen üzerine kaynar şerbet gezdirin. Şekerparenin kurabiyeleri de şerbeti de sıcak olmalıdır, yoksa şerbetini içine çekmez. Ilık hale gelince 2 çorba kaşığı hindistan cevizini üzerlerine serperek servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder