Malzemesi
* 500-550 gr elenmiş un
* 1 paket kabartma
tozu
* 250 gr. oda sıcaklığında margarin
* 2 tane yumurta
* 250 gr. pudra şekeri
* Yeteri kadar badem (bademleri akşamdan
suyla ıslatıp üzerindeki ince kabukları soyun) veya fındık içi kullanın
* 1+2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti:
* 900 gr. toz şeker
* 750 cl. içme suyu
* 2 dilim limonu birlikte
kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatın.
Unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu
birlikte yoğurma kabına eleyin, ortasını çukurlaştırıp yumurtaları, 1 çorba kaşığı
hindistan cevizini ve margarini koyup iyice yoğurun. Kabuklu cevizden biraz daha büyük parçalara ayırıp, avuç içinizde yuvarlayın. Hafif yağladığınız tepsiye
aralıklı dizin. Üzerine birer tane kabuğu alınmış badem veya fındık
içini bastırarak sokun. 160 derece fırında pembe renk alana kadar
pişirin. Fırından alın, hemen üzerine kaynar şerbet gezdirin. Şekerparenin
kurabiyeleri de şerbeti de sıcak olmalıdır, yoksa şerbetini içine çekmez. Ilık hale gelince 2 çorba kaşığı
hindistan cevizini üzerlerine serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder