Malzemeler
* 1 kg.olgun düzgün çok iri olmayan çilek
* 6 su bardağı içme suyu
* 700 gr toz şeker
Su ve şekeri iyice kaynatın, soğumaya bırakın.
Çileklerin saplarını temizleyip, kumu, tozu temizlenene kadar,
hırpalamadan birkaç defa yıkayın. Süzgeçte suyunu iyice süzün. Büyük bir
kavanoza doldurun. Ilık hale gelen şerbeti üstlerine döküp, kapağını
kapatın. Şerbet kesinlikle sıcak olmamalı.
Bir gece buzdolabında bekletin.
Beklettikten sonra çileklerin rengini ve kokusunu suya
salıverdiklerini ve çok hoş bir içecek olduğunu göreceksiniz.
Kaselere koyarak sofraya götürün.
6-7 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder