PATATES PÜRELİ DANA SOTE


Malzemeler
* 1 kg. dana etinin yumuşak yerinden, çok küçük kesilmiş sote
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı domates salçası 
* 1 çorba kaşığı biber salçası 
* 10 adet tane karabiber
* 1 bardak kaynar içme suyu
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
Yağı, düdüklü tencerede kızdırıp etleri içine atın, karıştırarak suyunu çektirin. Salçaları 1 çorba kaşığı su ile ezin, tane karabiberler ve tuz ile birlikte, etin üstüne ekleyin. 1-2 dak. daha kavurun. Kaynar suyu üzerine döküp, kapağını kapatın ve 45 dak. ağır ateşte pişirin. 
Düdüklü tencere kullanmıyorsanız sıcak su miktarını fazlalaştırıp, normal tencerede de pişirebilirsiniz.

Püre Malzemesi
* 1 kg. patates
* 3 su bardağı kadar sıcak süt
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz

Patateslerin kabuklarını soyun, iyice yıkayıp, büyük küp şeklinde doğrayın. İçme suyu ile haşlayın. Suyunu iyice süzdürün, tuzu, tereyağı ekleyip, çok iyi ezin, hiç pürüz kalmasın. Ezdiğiniz patateslerin üstüne, yavaş yavaş sıcak sütü ekleyerek püre kıvamını bulana kadar karıştırın. Kapağını kapatıp yemek saatine kadar sıcak tutun. Serviste tabağa önce küçük bir kepçe püre, tam üstüne de az sulu etten koyun, yağı ve suyu biraz patatese inmeli. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder