Malzemeler
* 1 paket
dikdörtgen sade bisküvi
* 3 tane limonun rende
kabuğu,ve suyu
* 3 adet yumurta
* 10 çorba kaşığı pudra şekeri
* 3,5 çorba kaşığı buğday nişastası
* 3 su bardağı içme suyu
* 200 gr. margarin
* Yeteri kadar kıyılmış
fındık içi
Yumurta ve şekeri iyice
çırpın, nişasta ve içme suyunu ilave edip karıştırın. Rende limon kabuklarını içine katın, orta ateşte çırpma teli ile devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, margarini içine koyun ve karıştırın. En son limon suyunu ekleyip, son kez, pütür kalmayana kadar yumurta teli ile karıştırın.
Kenarlı bir kalıbın
dibine 2 kepçe krema koyup dağıtın üzerine bir sıra bisküvi sıralayın. Krema ve bisküvi sıralamasını 4 kat olana kadar üst üste yerleştirin. En üstü için daha fazla krema ayırmalısınız. Kalan kremayı da en üste döküp düzeltin. Soğuduktan sonra derin
dondurucuya koyun.
4-5 saat derin dondurucuda bekletip, çıkarın ve bıçakla istediğiniz biçimde parçalara
bölün, ancak yerlerinden oynatmayın. Bu işlemi daha sonra kolay çıkarabilmek için
yapıyoruz. Üzerini strech folyo ile kapatıp yeniden derin dondurucuya koyun.
İkram edeceğiniz
zaman,3-4 dakika önce çıkarıp istediğiniz kadarını tabaklara alın ve üzerini
bıçakla kıyılmış kavrulmuş fındıkla süsleyin.
Kalan tatlınızı üzeri kapalı
olarak günlerce derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yaz aylarında iç açıcı
tadı ve soğukluğu ile sevilen hafif bir tatlıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder