LİMONLU SOĞUK KREMA

Malzemeler
* 1 paket dikdörtgen sade bisküvi
* 3 tane limonun rende kabuğu,ve suyu
* 3 adet yumurta
* 10 çorba kaşığı pudra şekeri
* 3,5  çorba kaşığı buğday nişastası
* 3 su bardağı içme suyu
* 200 gr. margarin  
* Yeteri kadar kıyılmış fındık içi

Yumurta ve şekeri iyice çırpın, nişasta ve içme suyunu ilave edip karıştırın. Rende limon kabuklarını içine katın, orta ateşte çırpma teli ile devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, margarini içine koyun ve karıştırın. En son limon suyunu ekleyip, son kez, pütür kalmayana kadar yumurta teli ile karıştırın. 
Kenarlı bir kalıbın dibine 2 kepçe krema koyup dağıtın üzerine bir sıra bisküvi sıralayın. Krema ve bisküvi sıralamasını 4 kat olana kadar üst üste yerleştirin. En üstü için daha fazla krema ayırmalısınız. Kalan kremayı da en üste döküp düzeltin. Soğuduktan sonra derin dondurucuya koyun.
4-5 saat derin dondurucuda bekletip, çıkarın ve bıçakla istediğiniz biçimde parçalara bölün, ancak yerlerinden oynatmayın. Bu işlemi daha sonra kolay çıkarabilmek için yapıyoruz. Üzerini strech folyo ile kapatıp yeniden derin dondurucuya koyun. 
İkram edeceğiniz zaman,3-4 dakika önce çıkarıp istediğiniz kadarını tabaklara alın ve üzerini bıçakla kıyılmış kavrulmuş fındıkla süsleyin. 

Kalan tatlınızı üzeri kapalı olarak günlerce derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yaz aylarında iç açıcı tadı ve soğukluğu ile sevilen hafif bir tatlıdır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder