Ramazan ayının hafif ve hazmı kolay, gözde tatlısı
Malzemeler
* 1 paket güllaç
* 3 litre süt
* 750-800 gr. tozşeker
* 250 gr. orta büyüklükte dövülmüş ceviz
içi
* 1 kahve fincanı gül suyu
* 1-2 tane iri dişli narın
taneleri veya kırıklanmış lohusa şekeri
Güllaç yufkaları
büyüklüğünde bir tepsiye ve bir de kenarı olan büyük bir servis kabına ihtiyacınız
olacak.
Şekerle birlikte kaynattığınız sütü tezgahta tepsiye yakın koyun. Bir güllaç
yufkasını yuvarlak tepsiye koyup, kepçe ile sıcak şekerli sütü üzerine
gezdirin, katlayıp kare biçim verin, ortasına 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup, tekrar mektup zarfı gibi katlayıp ters çevirin ve servis kabına koyun. Diğer yufkalara
da aynı işlemi uygulayın. Sona doğru sütünüz soğudu ise ısıtın. Hepsi bittikten
sonra kalan süte gül suyunu ilave edip karıştırın, güllaçların üzerine gezdirerek dökün. Narları
ayıklayıp bir kasede biriktirin. Güllaç soğuduktan sonra sütünü iyice çeken porsiyon
güllaçların üzerine, nar tanelerini serpin.
İsterseniz yufkaları tek tek, doğrudan servis
kabına yayıp, aralarına ceviz serperek ve her yufkayı sütle ıslatarak da hazırlatabilirsiniz. Servis yaparken kesip
porsiyonlamanız gerekecektir.
Yuvarlak porsiyon yapmak isterseniz, güllaç yufkalarını küçültmeniz ve dilediğiniz büyüklükte kaseler içinde tek tek hazırlamanız gerekecektir. Bu şekilde hazırlamak isterseniz, 1 güllaç yufkasını, 1 kişilik porsiyon olarak düşünmelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder