GÜLLAÇ

Ramazan ayının hafif ve hazmı kolay, gözde tatlısı 

Malzemeler
* 1 paket güllaç
* 3 litre süt
* 750-800 gr. tozşeker
* 250 gr. orta büyüklükte dövülmüş ceviz içi
* 1 kahve fincanı gül suyu
* 1-2 tane iri dişli narın taneleri veya kırıklanmış lohusa şekeri


Güllaç yufkaları büyüklüğünde bir tepsiye ve bir de kenarı olan büyük bir servis kabına ihtiyacınız olacak.
Şekerle birlikte kaynattığınız sütü tezgahta tepsiye yakın koyun. Bir güllaç yufkasını yuvarlak tepsiye koyup, kepçe ile sıcak şekerli sütü üzerine gezdirin, katlayıp kare biçim verin, ortasına 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup, tekrar mektup zarfı gibi katlayıp ters çevirin ve servis kabına koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Sona doğru sütünüz soğudu ise ısıtın. Hepsi bittikten sonra kalan süte gül suyunu ilave edip karıştırın, güllaçların üzerine gezdirerek dökün. Narları ayıklayıp bir kasede biriktirin. Güllaç soğuduktan sonra sütünü iyice çeken porsiyon güllaçların üzerine, nar tanelerini serpin.
İsterseniz yufkaları tek tek, doğrudan servis kabına yayıp, aralarına ceviz serperek ve her yufkayı sütle ıslatarak da hazırlatabilirsiniz. Servis yaparken kesip porsiyonlamanız gerekecektir.

Yuvarlak porsiyon yapmak isterseniz, güllaç yufkalarını küçültmeniz ve dilediğiniz büyüklükte kaseler içinde tek tek hazırlamanız gerekecektir.  Bu şekilde hazırlamak isterseniz, 1 güllaç yufkasını, 1 kişilik porsiyon olarak düşünmelisiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder