KARIŞIK KIZARTMA

Malzemeler

* 2 tane irice patates
* 2 tane orta kalınlıkta kemer patlıcan
* 4-5 tane sivri biber
* 2 küçük diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı z.yağ
* 4-5 yaprak fesleğen
* 10 tane çeri domates
* 1 çay kaşığı toz şeker
* Kızartmalık yağ

Patateslerin kabuğunu soyun, patlıcanları alacalı soyun ve biberleri ayıklayın.

Kızartma yağını tel süzgeçli kızartma tenceresinde kızdırın. çubuk şeklinde doğradığınız patatesleri altın rengi olana kadar kızartın. 
Patlıcanları verev halka şeklinde 1 cm. kalınlığında kesip, kızgın yağda kızartın. 
Biberleri tavaya atmadan mutlaka ocağın ısısını azaltın.Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yağa atar atmaz da tencerenin kapağını örtün. (Biberler yağa girince sıçrama yapar.) Teli silkeleyerek onları da alın. Sofraya gidecek tabağa dizin. 

Tavaya 1 kaşık zeytinyağı koyup ısıtın, bıçakla kıydığınız sarımsakları içinde birkaç defa çevirin. Çeri domateslerin sap yerlerini kesin, sonra da ortadan 2 parçaya ayırın, sarımsakların üzerine koyup kapağını kapatın ve 3-4 dakika pişirin. Tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ve dilerseniz fesleğen yapraklarını ilave edin. Yağına kalınca ocağı kapatın. 4-5 dakika sonra çatalın ucu ile domateslerin kabuklarını alıp atın. Sosu, kızarmış sebzelerin üzerine düzgünce yerleştirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder