Malzemeler
* 2 tane irice
patates
* 2 tane orta
kalınlıkta kemer patlıcan
* 4-5 tane
sivri biber
* 2 küçük diş
sarımsak
* 1 çorba
kaşığı z.yağ
* 4-5 yaprak
fesleğen
* 10 tane çeri
domates
* 1 çay kaşığı
toz şeker
* Kızartmalık
yağ
Patateslerin
kabuğunu soyun, patlıcanları alacalı soyun ve biberleri ayıklayın.
Kızartma
yağını tel süzgeçli kızartma tenceresinde kızdırın. çubuk şeklinde doğradığınız patatesleri
altın rengi olana kadar kızartın.
Patlıcanları verev halka şeklinde 1 cm.
kalınlığında kesip, kızgın yağda kızartın.
Biberleri tavaya atmadan mutlaka ocağın
ısısını azaltın.Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yağa atar atmaz da tencerenin
kapağını örtün. (Biberler yağa girince sıçrama yapar.) Teli silkeleyerek onları da
alın. Sofraya gidecek tabağa dizin.
Tavaya 1 kaşık zeytinyağı koyup ısıtın, bıçakla
kıydığınız sarımsakları içinde birkaç defa çevirin. Çeri domateslerin sap
yerlerini kesin, sonra da ortadan 2 parçaya ayırın, sarımsakların üzerine koyup
kapağını kapatın ve 3-4 dakika pişirin. Tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ve dilerseniz fesleğen
yapraklarını ilave edin. Yağına kalınca ocağı kapatın. 4-5 dakika sonra çatalın ucu
ile domateslerin kabuklarını alıp atın. Sosu, kızarmış sebzelerin üzerine düzgünce yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder